Szabó Attila hobbi fotós

 

1961-ben születtem Budapesten, ahol jelenleg is élek. A fényképezés egész kisgyerekkorom óta része volt az életemnek, kisebb nagyobb megszakításokkal. Mivel édesapám is fényképezet, leginkább családi összejövetelek alkalmával, nagyon érdekelt a fényképek előhívása, nagyítása. A fürdőszoba volt a sötétkamra. A vegyszerek szaga, és az a hangulat azt hiszem, örökké emlékezetemben marad. Apa egy Altix fényképezőgépet használt, ami ma is üzemképes, és nagy becsben tartok.


Első masinám egy Zenit E volt. Nagyon sajnáltam mikor meg kellet válnom tőle. Aztán jött egy időszak amikor, a mai napig sem tudom miért, de nem volt fényképezőgépem. De hát minden korszak lezárul egy szer. Ennek is vége tért, mivel a digitális korszak elején megvettem első nem filmes gépemet. Ez egy kompakt Olympus volt.  Hamar rájöttem arra. hogy ami engem érdekel, ahhoz ez a gép nem elég. Bár makrózni egész jó volt vele. Aztán követte egy szintén Olympus E520. Micsoda különbség volt a két gép között!  Sokáig elégedett voltam evvel a felszereléssel, de mint lenni szokott, még jobbra vágytam. Ezért megváltam tőle is. Jelenleg Canon 50d használok.

A fotós tudásomat tanfolyamok, fotós oldalakra feltöltött képekre kapott értékelésekből, és rengeteg profi fotós munkáiból csiszolgatom.
Sok minden érdekel a fotózás terén. Tájak, városok, növények.  De legszívesebben a természetben szeretek témát találni. Egyébként is sok időt töltünk családommal kirándulásokkal, vagy csak egy kis sétával a szabadban. Annyi sok érdekes dolog történik egy mezőn például, ami sok ember számára láthatatlan marad, mert ezek apró csodák.  Csodálatos a makro világ. A természetfotózáson belül, a madarak érdekelnek a leginkább. Közelről megfigyelni életüket úgy, hogy ne zavarjam őket, különleges élmény.


Aminek pedig legjobban örülök, hogy feleségem is rákapott a fotózás ízére. Őt ugyan, más témák érdeklik, de ez nem okoz problémát. Ez a mi hobbink, és örülök, hogy együtt csináljuk!


Az oldalon látható képek mind saját, számomra kellemes élményeket nyújtó pillanatok. Bízom benne, hogy van köztük olyan, ami neked is tetszeni fog, kedves látogató.

 

Szabó Attila

Vissza a főoldalra